12 srpna 2006

Skončil CzechTek.- Roman Lipčík



Husí kůže Romana Lipčíka
Skončil CzechTek. Obušky zůstaly letos u pasů a policejní šéfové včetně toho nejvyššího ve funkcích. Stejně jako loni - na rozdíl od těch obušků, ovšem. Nejvyšší požehnal tančícím dětem z vrtulníku a povzbudivé gesto adresoval i podřízeným, kteří je hlídali, aby třeba nechodily k rybníku, kde by se mohly utopit, hovádka.

Armáda zkasírovala obolus za pronajatý pozemek. Technařům se od establishmentu dostalo tolik kýženého klidu na tanec.
A je to samozřejmě špatně. Je to ještě o něco horší než loni, kdy obušky hvízdaly a tekla krev. Zřejmě nejradikálnější subkultura, jakou tu máme, se nechala zlomit, zkorumpovat, ponížit svůj den nezávislosti na víceméně běžný fesťák. Naštěstí ne celá. Některé soundsystémy se odmítly účastnit technovládní opičárny a odjely tam, kde je nechtějí. Protože i tenhle prvek k věci patří: provokovat šosáka, kochat se jeho běsnou reakcí, třebas obuškovou, a pak si ho ještě vychutnat, pohnat ho k zodpovědnosti, protože to jemu ruply nervy. Jenže teď je to už zase jako kdysi: když si dřívější mocipáni nevěděli rady s rockovou hudbou, zřídili pro ni Rockfest a nabídli jí Kongresové centrum, jemuž tehdy říkali pěkně rockově Palác kultury. Vrcholem rebelie v tom baráku profízlovaném kamerami a mikrofony byl poblitý soudružský mramor. Zpracovali téměř všechny, ale přece jen ne úplně všechny.
Mikoláš Chadima, například, tam nehrál.
Takže máme za sebou první ročník Dancefestu...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...