21 listopadu 2006

Chlast, Kocovina, Kokotno a Le Chatelierův princip.

Funkce pufru je založena na Le Chatelierově principu ovlivňování rovnovážného složení obsahujícího roztoku alkoholu v těle.
Bolest hlavy, nevolnost, závratě, citlivost na světlo a hluk, nedostatek spánku, cigaretový kouř, THC kokotno, sociální stres a zvracení to je zhruba vše co nás může potkat po pěkný jízdě.
Řešení : Minerálka-hodně pít.1.lžičku nastrouhaného čerstvého zázvoru a 1.lžíčku drcenýho koriandru zalejem horkou vodou do hrnečku. 2x deně nebo lahváče a Viší (Le Chevaierův princip) Pokračování v Celým článku.

Čau Mílo,

až teď jsem se dostal k tomu, abych Ti poslal informace o le Chatelierově (nevím, jestli se to tak správně píše) principu v praxi. Je to pojem z fyzikální chemie, týkající se stavu rovnováhy systému.
Takže aplikace na lidské tělo: vezměme příklad, kdy člověk zkonzumuje určité množství alkoholu-THC. Ten se v lidském těle odbourává, nazvěme to jednoduše třeba na produkty. Ze začátku se alkohol-THC odbourává poměrně rychle.
Když se poměr rychlostních konstant alkoholu neodbouraného vůči produktům přiblíží k jedné (rovnovážná konstanta se velmi pomalu blíží k jedné), odbourává se alkohol-THC pomaleji a pomaleji a tělo se dostává do stavu, kterému já říkám kokotno (že Ti není ani dobře, ani blbě - já ho mám obvykle tak mezi 11.00 a 12.00). Aby se porušila rovnováha systému, musí se buďto vypít další alkohol, třeba pivo, nebo přidat produkty (to se ale rozumným způsobem nedá). Tím se poruší rovnováha, reakce se zase nastartuje a proces odbourávání alkoholu se zase zrychlí. Když to člověk nepřežene, může se zvolna propít-prohulit do střízlivosti.
Snad bych to uměl i matematicky, ale tohle stejně nikoho nezajímá. Hlavně tyhle blbosti nedávej na blog, nebo si budou myslet, že ses úplně zbláznil a stýkáš se s nějakejma úchylama. A taky se bojím, kdyby si to přečetl nějakej opravdovej chemik, kterej ví o co jde, že by se třeba na něco zeptal a já bych měl ostudu. To víš, některý lidi jsou nepříjemně zvídaví.

Měj se fajn . Karel (třeba K) Pryl.
To pak jó. Víš co, udělej si s tím, co uznáš za vhodný, ta anonymita bude ale asi lepší. Jsi dospělej běloch a víš co má smysl.

Měj se fajn.

Jenda (Karel)
Díky uš sem na to zapoměl ale na ten blog by sem to dal anonymně co řikáš, teda po nějaký pitce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...