01 listopadu 2006

HUDBA PRAHA/JASNÁ PÁKA VYRÁŽÍ NA TURNÉ K 25. VÝROČÍ VZNIKU

Čtvrtstoletí fungování oslaví kapela Hudba Praha/Jasná Páka šňůrou s 15 zastávkami
"25 pecek" - tak je nezvané turné kapely Hudba Praha / Jasná Páka k 25. výročí vzniku. Kapela se rozhodla oslavit své čtvrtstoletí nikoliv nějakým monstr vzpomínkovým koncertem, ale poctivým turné s 15 štacemi. Koncerty budou průřezem tvorby kapely - zazní největší hity kapely - Špinavý záda, Pal,vocuď Je to zlý a další. Hudba Praha však chce šňůrou dát také najevo, že je i po 25 letech kapelou živou, která připravuje nové skladby pro nové album a další roky pilného koncertního života.
14.11.06 úterý Ústí nad Labem Národní dům

Hudba Praha / Jasná Páka se zastaví v Brně, Kolíně, Olomouci, Zlíně, Hradci Králové, Ústí nad Labem, Pardubicích, Českých Budějovicích, Praze a dalších městech Čech a Moravy. Na většině koncertů vystoupí i speciální host Petr Váša, který dá vzpomenout na výrazného frontmana Vladimíra "Dádu" Albrechta.
Ač se zdá, že Jasná Páka a Hudba Praha jsou dvě rozličné kapely, opak je pravdou - prakticky se jedná o tutéž kapelu, poznamenanou ale zákazem činnosti začátkem 80. let. Po faktickém zákazu činnosti byla stále populárnější Jasná Páka nucena změnit název na Hudbu Praha. Přes drobné personální změny pokračovala kapela v načaté práci. Více níže v biografii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...