27 listopadu 2006

Kanění se Gottvaldovi a kozy brněnské konsomolky

Západní novináři se ptávají: Nepřeháníte to s těmi komunisty? Není sedmnáct let po převratu načase je naplno zapojit do vládnutí? Nebylo dost toho zastydlého, přežilého, neproduktivního, primitivního antikomunismu? Ano; a pak přijdou Gottwaldovy narozeniny a komunisté spolehlivě nezklamou.
To se nemohou chodit klanět na hrob aspoň Slánskému, Závodskému nebo Clementisovi? Když už musí vzhlížet ke komunistům z 50. let, proč ke katovi, a ne k popraveným? Je to jako nahlédnout pod poklop, pod nímž KSČM bydlí: Tak kam jste pokročili ve svém "reformování a demokratizaci"? Ještě ani k Dubčekovi?

Vojtěch Filip včera opakoval známou právní mantru: "Převzetí moci v roce 1948 proběhlo ústavní cestou, nebylo na tom nic nedemokratického." Jistě. Jak že to řekl Ústavní soud ve svém slavném prvním nálezu z roku 1993? "Princip "zákon je zákon" se proti bezpráví ve formě zákona projevil jako bezmocný. Nespravedlnost zůstane nespravedlností, i když se halí do pláště zákona."
Ale včerejšek přinesl i lepší zprávu o KSČM: vznikl legrační poprask kolem toho, že se brněnské komsomolky nafotily na své webové stránky polonahé. Starokomunisté se pohoršují, prudérní, jako byli vždy. Třeba jsme včera zahlédli budoucnost KSČM: radikálně levicová feministická strana, kde se nosí slušivé tetování. A neohusákovce z toho trefí šlak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...