09 prosince 2006

Jak koupit novej digi foto aparát - foták

Pár mejch kámošů si chce kupovat foták, třeba Zelí na ryby a Jiří na kolo a jinej Jiří na cesty takže pár rad a postřehů. Pro srovnání jsou v článku i fota tak se začtěte a mrkněte.
Váš MilanPekkyBouška(tlustej).

Povodní obrázek a upravenej. Posílám jako inspiraci pro práci s obrázky (tohle je extremně dobře upravený - dělal sem to já) Velkej vobrázek1,21Mega je z focenej na rozlišení fotáku 2560x1920 to je asi 5.1 megapixlů a to je to číslo podle čeho většina smrtelníků kupuje fotáky takže ukazatel v podstatě falešném jak my říkáme "na hovno". Tak že důležitý je si říct na co ten moták chci a podle toho si ho jít vybrat.
Budu fotit :
  1. Letadla, ptáky(né svýho), jeleny, fotbalisty nebo surféry na prkně tak se budu ptát po velkým Zoomu (8 až 12x u běžně prodávajících fotáků)
  2. V hospodě nebo kam do malýho prostoru potřebuju vměstnat hodně lidí a Krajinu tak se budu ptát po Širokoúhlém objektivu (ekvivalent kinofilmovejch foto objektivů 20 - 28 teď tam jsou udávaný různá čísla který se přepočítávaj podle velikosti snímajících čipů ale s tím bych se nezabejval každém prodavač ví vo co de - snad.
  3. Za zhoršeném světelnejch podmínek ale i u dobrech většinou platí čím větší čočka u objektivu tím lepší a budu se ptát na světelnost (1:2,8 - 4,5 je lepší běžná, čím se naše číslo 2,8 přibližuje k 1 tak je to lepší a naopak čím se číslo 4,5 od 1 vzdaluje tím je světelnost a tudíž objektiv víc na hovno).
  4. Dejte pokud možno na renovovaný značky a nekupujte čínský sračky.
Postřehy a rady :
  • Je lepší si koupit foták na tužkový dobijecí baterie - AA čka - daj se koupit skoro všude když v dobijejících dojde štáva a to vždy v nejnevhodnější dobu.
  • Paměťový karty - 1G(zhruba asi 800 fotek z 5megovýho fotáku) když cestuju rači koupit menší 2x256 mega a 1x512 mega víc dají se poslat domů a co je důležitý omylem si nesmažete všechno a já vám říkám že vim vo čom mluvim - to se vám chce pak jenom brečet.
  • Zrcadlovka i falešná je těší, větší, náchylnější má manuální zaostřování, hledáček bejvá i dioptricky nastavitelnej má víc funkcí a zpravidla jsou z něj o trochu lepší velký papírový fotky když si je necháte udělat ve fotoalbu.
  • Kompakty jsou menší praktičtější, dělají se různým např. oudorovém nebo potápěckým provedení.
  • Kupuj rači z kovu než plastu.
No a na konec stejně musíte mít trochu štěstí aby jste nebyli nasraný že ste si vybrali špatně a nebojte se to před kolektivem přiznat jako já vlastním Minolta A 1 a i Japonci zkrachovali.
Fota se sem se nevešli

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...