18 dubna 2007

Bohouš B.B. Budina zve

Koná v pátek 20. dubna 2007 ve 21:00 hod
duo LUBOŠ BEŇA & MATEJ PTASZEK
Následuje pátek 27. dubna 2007 ve 21:00 hod
trio BONZO & THE RESONATORS

Milí přátelé zdá se, že buď většina z vás program Jazz & Blues Pubu nesleduje nebo v letošním roce ještě nepřišel onen den, kdy se opět rozhodnete navštívit některou z pátečních hudebních akcí. Každopádně přítomnost, tedy lépe řečeno nepřítomnost valné většiny těch, které se pravidelně programová nabídka Jazz & Blues klubu snaží oslovit, byla od počátku letošního roku až na několik světlých vyjímek opravdu mizivá.
Je škoda, že snaha vynaložená ze strany pořadatele u vás nenašla úrodnou půdu a potenciál vynaložený zúčastněnými hudebníky nenachází v tak velkém městě, kterým Most bezesporu je, patřičnou odezvu.
Nemluvě už o účasti zahraničních hostů, kterých se v JBP objevila celá řada a stále je snaha tuto nabídku příležitostně zpestřovat. Jakousi čest vás, pomyslných hudbymilujících příznivců, mnohdy zachraňují jiní zcela nahodilí návštěvníci.
Po malé odmlce, kdy v prostorách JBP vystoupil skvělý kanadský bluesman Marty Hall, jsou pro vás nachystány hned dva velice zajímavé koncerty, nesoucí určitě punc té nejvyšší kvality.
Duo LUBOŠ BEŇA & MATEJ PTASZEK, poté co se Luboš vrátil z úspěšného turné po jihu Spojených států, kde již podruhé šířil jednak slávu firmy Amistar, vyrábějící rezofonické kytary a
zároveň předvedl, že i v zemičkách, které je na mapě nutno hledat hnedle drobnohledem, se nacházejí dobří muzikanti. Toto jarní turné je konáno zároveň i jako propagace Lubošovo a Matejovo prvního společného alba, které bude i na vystoupeních k dispozici http://www.czechblues.com/?pg=recenze) a věřím, že se pro mnohé stane příjemnou upomínkou jejich muzicírování.
V JBP vystoupí trio BONZO & THE RESONATORS (http://www.jazzbluespub.com/koncerty.htm). Pod tímto názvem se skrývají tři bluesoví hudebníci, z nichž každý je samostatnou osobností na slovenské bluesové scéně. Frontmanem je kytarista, zpěvák a hráč na foukací harmoniku Peter "Bonzo" Radványi, kterého doprovodí na kytaru Ivan Tomovič, dlouholetý kytarista renomované kapely Bluesweiser, a na harmoniku předvede své vrcholné umění Erich "Boboš" Procházka, jehož věhlas výborného instrumentalisty již dávno přesáhl hranice našich sousedů.

Věřím, že oba koncerty budou pro ty, kteří si v tyto páteční večery najdou do klubu cestu, zcela určitě příjemným zpestřením a to nejen aprílového počasí.

Jménem vedení JBP vás srdečně zve Bohouš B.B. Budina.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...