21 června 2007

Tolerance sama...

Tak se mě dostal do počítače nějak na mejl tenhle mejl :
Dobrý den, napsala jsem takový článeček, třeba ho otisknete… 500 ÚSTECKÝCH INTELEKTUÁLŮ - dnes Petr Kuneš a Jan Holinger - Kotlina kolem řeky Labe a mírně se zvedající návrší jsou středně zalidněné, dohromady to prý dává kolem 100 tisíce obyvatel. Ti však nestojí za mnoho. Rodí se tu čím dál více cikánů, dále zde existuje široká vrstva pracující neinteligence, kromě toho se zde setkáváme s úředníky magistrátu, diskofily a hokejisty. Výjimečné lidi s rozhledem abys pohledal. Intelektuálů je zde zhruba na tisíc. Dělíme je na pičuse a skutečné intelektuály. Mezi pičuse řadíme ty, kteří se vyčerpávají v žabomyších válkách. Jsou charakterističtí agresivitou a tzv. hospodským plácáním. Můžeme zde uvést např. okruh komentátorů blogu pana Boušky (usti.blog.cz), kteří v reakcích na články vypouštějí z úst většinou hovna, sračky a chcanky.

Těmto kreténům není bohužel pomoci, a tak černoši jebají jejich matky do zadku. V nové rubrice NÚP si postupně představíme zbylých 500 intelektuálů, kteří takříkajíc stojí za to. Jsou bohužel charakterističtí tím, že si drží odstup, málokdy se do něčeho míchají a dávají si pozor na pusu. Nejsou také příliš ochotní k družení. Zoufalství z tohoto pojebaného města si zkrátka drží v sobě. Ale to je na druhou stranu šlechtí, protože nemusíme poslouchat nějaké průjmy. Tak koho to tu máme dnes: zvolili jsme si dva muže spojené s muzikou; nesetkáme se ale s Ivanem Dostálem, protože to je spíše existence úřednická a není nám z ní příliš dobře. Petr Kuneš je sympatický třicátník. Formovala ho společná studia s přítelem Janem Holingerem, momentálně jedním z nejbohatších místních podnikatelů, který obchoduje čajem. Jeho oblíbenou studentskou restaurací byla Žumpa na Klíši, kde později spolupořádal vystoupení hudebních skupin. Poději se podílí i na organizaci velkého festivalu Střekovská mumie (www.strekovskamumie.cz). Udržuje proto dobré vztahy s kastelánem Hradu Střekov Jiřím Himmelem. Po krátkém působení v klubu Circus si zakládá vlastní klub Mumie, kde promítá filmy, pořádá koncerty a leckdy i točí pivo. Rád si přečte dobrou knihu (mezi jeho oblíbené patří Egypťan Sinuhet a Skleněné peklo) a ve volném čase poslouchá hudbu. Občas si vyjde se svým psem do přírody, při tom někdy i 'smotne brčko'. Dalším hudebním činitelem a zároveň intelektuálem je Jan Kvasnička. Za ním jsme se museli rozjet na Berounku, kde pořádá pro nadšence sportovní dovolené.cz. Vysokého, modrookého a krásného muže s kudrnatými vlasy si jistě vybavíte jako pořadatele nejrůznějších divadelních a hudebních akcí. Festival Kult a klub Circus, to jsou jeho zářezy. Circus ale momentálně spíše opouští, neboť pohltil všechny jeho síly a teď chce spíše odpočívat. Má krásnou a milou přítelkyni, která je mu spolu se 2 psy a lasičkou momentálně nejblíže. Svatbu zatím nechystají. To je ode mne zatím vše. Zbylých 498 intelektuálů si představíme v dalších číslech NÚP. Slunečné dny… srdečně… Pavla Míšková (pavla.miskova@atlas.cz)
PS: Dejte případně vědět, jak je to u vás s honorářema.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...