08 července 2007

Nový Total Commander 7 česky.

Historické kořeny verze Total Commanderu sahají až do roku 1996. Již v té době přinesl spoustu užitečných vlastností ulehčujících práci nejen se soubory. Po více než deset let procházel Total Commander mnoha změnami, které z něho udělaly ten oblíbený software se dvěma svislými panely, ještě dnes připomína - jící starý Norton Commander. Nyní, po více než dvouletém vývoji, vývojáři uvedli sedmou generaci slibující mnoho novinek.
Stažení a instalace
Na své obrovské schopnosti je TCMD stále obdivuhodně maličký. Instalační balíček má jen zhruba 2,05 MB. Na instalaci se nic nezměnilo, sestává z několika jednoduchých voleb. Již ikona umístěná na plochu dává tušit, že nový Total Commander s sebou nese velký trumf, spočívající ve změně vzhledu. Ikona má plastičtější design, a tak lépe zapadne do moderního pracovního prostředí operačního systému. Stejně tak jako ikona doznalo změny designu i samotné okno aplikace. Světlý přechod v horní části okna doprovází barevné a moderně vypadající ikony, které se nově nacházejí i v menu u jednotlivých položek. Byla přidána podpora pro ploché ikony Windows XP, a také možnost nastavení odlišné barvy pozadí lichých a sudých řádků zobrazujících se jako podklad u výpisu souborů a složek.

Čeština
Lokalizační tým zapracoval na ještě lepším překladu než na který jsme byli doposud zvyklí. Například na dialogu pro vyhledávání bychom již marně hledali obligátní tlačítko Start pro zahájení hledání. Nově je použito daleko logičtější Hledat. Stejně tak bylo nahrazeno Přejmenovat více položek za sympatičtější tvar Hromadné přejmenování. U synchronizace složek již není Odchod, ale Zavřít. Ke slovu se dostal i Paní Čeština, už bychom neměli nacházet formálně nespisovné (byť třeba i na nadlabem usti.blogu používané) kliknutí, nýbrž klepnutí nebo prdnutí, nýbrš usrání.

Novinky v detailech

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...