28 srpna 2007

Boží oko v Google

Pořád jsem si myslel že to není všechno samo sebou a neumím si představit miliardu světelných roku chvilku jsem přemýšlel a pak se si šel koupit jídlo do konzumu. Snad příště. Dá se to ale vidět v počítači jako všechno.
Zde si můžete stáhnout nový Googl Earth i s oblohou.
A něco veselého povídání k tomu. Nově rozšířený obraz spirálové mlhoviny půjčuje slavnostní dotek k tvrtému výročí vypuštění NASA's Spitzera vesmírný teleskop. Tento velkolepý objekt, umírající hvězda rozplést do prostoru, je favorit amatéra a profesionálních astronomů stejnou měrou.

Spitzer mapoval rozpínavou vnější strukturu šesti- světelných roků- širokých mlhovin, a sondoval vnitřní region kolem centrální mrtvé hvězdy odhalit co se zdá být planetární systém který přežil hvězdův chaotické smrtelné duševní bolesti.Spitzer vypustil z mysu Canaveral, Florida, v srpnu 25, 2003. V jeho/něm čtyřech rocích operací, Spitzer poskytl bezpříkladné infračervené pohledy na objekty tak různorodý jak asteroidy v naší vlastní sluneční soustavě ke galaxiím na okraji pozorovatelného vesmíru. Nedávné objevy zahrnují první odhalení vodní páry na planetě obíhání další hvězdy a titánské galaktické kolizní pět miliardové světelné roky pryč.
Další příčina pro oslavu je Spitzerova vynikající technická úroveň. Spitzer je první infračervený vesmírný teleskop použít Earth - trailing oběžnou dráhu a pasivní chladicí techniky, jako sluneční chrání, získat nízké teploty požadované pro infračervenou observatoř. Design pamatoval na moc menšího tanku kapalného- heliového chladiva, nebo substance produkující nízké teploty, ochladit teleskop, tím šlichtování misijní stojím.
Minimum očekávalo dobu existence Spitzera byl jen dva- a- jedny polovina let. Teď, Spitzerova substance produkující nízké teploty je očekávaná, že bude trvat moc delší, dávání mise doba existence víc než pět- a- jedny poloviny let.
Pro více informací o Spitzerovi, návštěvě http://www.nosní.guvernér/špic .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...