15 října 2007

TEN YEARS AFTER v Ústí

NÁRODNÍ DŮM - Velká Hradební 33, 400 01 Ústí n. L. po skončení jam session v klubu Circus
POZOR - již od 18.00 a pouze ke stání!
De učinkují :
CHRIS DUARTE GROUP (USA) - blues-rock z Texasu
THE MANFREDS (GB)
AL KOOPER & FUNKY FACULTY (USA)
jedna z největších hudebních postav americké scény!!

V roce 1967 se potkali Leo Lyons, Ric Lee, Chick Churchill a Alvin Lee, čtyři mladí hudebníci z anglického Nottinghamshire, a společně zformovali Ten Years After, energií nabitý kvartet, který se stal jednou z nejslavnějších formací na světových pódiích. Dnes jede kapela své 40 YEARS OF ROCK TOURWoodstocku v srpnu roku 1969, byl nafilmován a snímek zachycuje jejich jazzovo-bluesovo-rockový magnetismus, kterým strhli obecenstvo. Filmový dokument z Woodstocku, který předvádí výbušnou intezitu, s jakou kapela vystupovala, byl později oceněn Oskarem v kategorii dokument. To, že se kapela v dokumentu objevila na celých deset minut, jen podtrhlo fakt, že Ten Years After neodmyslitelně patří do rockové historie.
Mezi lety 1968 a 1975 kapela neustále vyrážela na turné a nechyběla na důležitých hudebních událostech, jako jsou Newport Jazz Festival, Miami Pop Festival, 1970 Isle of Wight Festival, Toronto Peace Festival. Nevynechala slavná koncertní místa jako Albert Hall London, Madison Square Gardens nebo Budokan. V roce 1975 se Alvin Lee rozhodl pro sólovou dráhu a ostatní členové zanechali vystupování. Nebylo to ale konečné rozhodnutí, během následujících dvaceti let hudebníci třikrát vyslyšeli prosby fanoušků a dali se zase dohromady. Podobné pokusy však nemívaly dlouhého trvání a vždy skončily odchodem Alvina; vzešla z nich studiová náhrávka About Time.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...