14 července 2008

Kafe a cigára - Jim Jarmusch

Název pořadu: Kafe a cigára Televize: ČT2 Datum: 16.7.2008 Čas vysílání : 20.25 Typ pořadu: Krátká informace: (Coffee and Cigarettes) Skvělá kombinace, i pro nekuřáky. Americký povídkový film Jima Jarmusche (2003). Hrají: R. Benigni, S. Buscemi, I. Pop, T. Waits a další (v anglickém znění s titulky) Další informace.V 8desátých letech natočil Jim Jarmusch tři krátké hříčky s přáteli u šálku kávy s cigaretou.

Krátký popis: Protagonisté jedenácti krátkých povídek (v podání řady "mainstreamových" i "nezávislých" amerických hereckých i hudebních hvězd) se scházejí u stolků v různých kavárnách, barech a putykách. Popíjejí, kouří a mluví o nejrůznějších věcech. Zatímco konzumace nikotinu a kofeinu neustává, bezvýznamné a důležité se střídá, propojuje a ovlivňuje. Konspirační teorie kolem Elvise Presleyho, úskalí nekuřáctví, komici Abbot a Costello, užití nikotinu jako insekticidu, Paříž ve 20. letech, příprava pravého anglického čaje, vynález Nikoly Tesly, fiktivní rocková kapela SQURL - to vše ožívá v navenek "náhodných", brilantně vystavěných, zahraných a zrežírovaných dialozích.
Rok výroby: 2003
Délka (min): 95
Typ filmu: komedie, povídkový
Země: USA
Režie: Jim Jarmusch
Scenář: Jim Jarmusch
Hrají: Roberto Benigni (Roberto), Steven Wright (Steven), Joie Leeová, Cinqué Lee (Evil Twin), Steve Buscemi (Číšník), Iggy Pop (Iggy), Tom Waits (Tom), Joseph Rigano (Joe)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...