22 prosince 2012

Co sem dělal v 80letech minulého století.

No byl socializmus tak jsme do práce moc nechodili, tak dvakrát-třikrát za tejden. Odvážnější se různě flákali po městě a koukali aby je(nás) neviděl mistr nebo nějakej práskač.
Taky se mě stalo že mě ujel vlak v 6.50 hod. do Děčína a musel jsem bejt tedy taky odvážnej v Jircháříh mě potkal Vlasta Machek kerej mě vzal než prej pojede další vlak do bufetu Interhotelu Bohemia. V bufetu měli konzumací lístky s barevným pruhem který se třeba po sto lidech měnil. Udělal jsme tam každej asi deset desítek a protože tam nebyl záchod ale jen umývárna tak jme si chodili ulevovat tam vždycky jeden držel kliku a druhej jak se nespisovně říká - chcal. Tohle slovo napsaný vypadá strašlivě ale takle se tu prostě mluví.

Za výčepem se tam v tý době jako výčepní snažil uchlastat Pepa Kadeřábek(naštěstí mu to nevyšlo) který tam dělal brigádu a někdy čárku do konzumačky napsal tak že se hrot propisky lístku ani nedotknul ale čárku jako psal. Za socializmu se taky kradlo ale tak nějak i obráceně, no ještě se to tak nějak neumělo... Ve dvě hodiny odpoledne paní za pokladnou říkala kde jste to vzali - jako ty konzumačky, protože barva od rána byla už třetí. No a my že tady. Kroutila nevěřícně hlavou brumlala že ty mladý maj teda držáky ale uvěřila a pod tíhou argumentů že už musíme na záchod, nás s kasírovala. Z Bohémky se chodilo se tenkrát na nejbližší veřejný hajzl před Mikulovskou vinárnu(dnešní Rychta).

No nebo sem byl doma zavřenej v temný komoře a dělal fotky a nebo taky z těch fotek pak vyráběl placky s Pražským výběrem. To se v zubní laboratoři vyžebral průhlednej "Dentakryl" doma se rozmíchal a na otočenej hrneček dnem vzhůru (proláklina se vymazala olejem ze Setůzy) se nalil do toho se ponořila fotka zmenšeného ofoceného obalu od singlu(malá gramofonová deska) zalil další dávkou průhlednou hmotou a do toho se vrazil zavírací špendlík a pak se počkalo až to ztuhne a bylo punkrockově hotovo. Takovej placek sem udělal třeba 20 kusů a rozdal to kámošům a protest proti režimu byl hotovej i bez podpisu Charty nebo jiných podpisových ilegálních pamfletů kerý sem se stejně bál podepsat i kdy by sem se k nim dostal. Výsledek jsem po třiceti letech našel doma tak si to můžete prohlídnout.

No nebo sem potkal zajímavého pána který vyprávěl věci v tom socialistickým informačním embargu tak zajímavý že mě rozum zůstal stát a taky protestoval a na just sem do práce taky nešel. Neznáte ho někdo, nebo nevíte kdo by to mohl bejt ?
No a je hotovo, nebo jak říká jeden mistr kovářskej - hotovíčko!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...