25.05.2006
Jáhly 100x jinak aneb pohlazení vnitřních orgánů…..
Jáhly jako základ se upravují v základě pořád stejně a to tak že do připraveného rendlíčku nasypeme 2 deci těchto malých kuliček a propláchneme je teplou vodou, že jsou dobře propláchlý poznáme podle toho že voda není podobná mléku a zůstává čirá.
Na 1/3 jáhel dolijeme 2/3 vody a dáme vařit, po zpěnění sebereme lžící pěnu která se tam při varu tvoří a stáhneme plotýnku na minimum. Dostačující doba k uvaření je 10-15 minut.
Někdo solí já né. Voda se necucne do jáhel a je hotovo a kdy by voda se ještě nenacucala a nevyvařila tak jí slejeme. Pro zpestření dávám k základnímu vaření do jáhel jako přísadu ryži, pohanku, kari, kmín, houby(ty se musí vařit déle), zmrazenou zeleninu a co prostě máte rádi a můžete to kvůli zdravotním potížím konzumovat. Tyto přísady dáváme do rendlíčku a vaříme stejně dlouho a společně.
Další přísady dáváme do rendlíčku těsně před ukončením vaření možná se vám to bude zdát jako velká divočina co si tam sypu, krájím, drolím a jinak vkládám a je to třeba marmeláda, povidla, Olomoucké syrečky, rybičky z konzervy(olej vylijeme do rostlinného odpadu nebo jinak zašantročíme), cibulkovou a jinou nať, rozdrcený česnek a další ingredience co nepotřebují další tepelné úpravy.
- S jogurtem a borůvkovou garmoškou
- m, neochuceným jogurtem, thajskou chilli omáčkou na kuře a italským kořením.
- Společně s lněným semínkem, salátem, thajskou omáčkou na kuře petrželkou a citronem
- S jogurtem, medem a třtinovým cukrem.
- Detail
- S olomouckýma tvarůžky a hlávkovým salátem koření curry a oliváč.
- Společně s rýží kmín, thajskou omáčkou a cibulkou.
- Společně s lněným semínkem brokolicí a petrželkou ochutit podle chuti olej sůl.
- Společně s rýží sušený houby, sojová omáčka, jarní cibulka a sedmikrásky.
- Želízy-vzpomínka na zdraví a domácí rohlíčky.
- a
Žádné komentáře:
Okomentovat