06 října 2006

Školení řidičů - Šluknov

Šluknov - Vébrova chata

Listopad : 3. - 5. 2006
Školitel : Jaryn Mrtka - Doksy
Cena : dle účasti (asi 200.
-) včetně vydání osvědčení o školení.
Pohoštění : Snad porostou a něco navaříme.
Pátek : příjezd, oslava ze setkání a kultůra..
Sobota:školení sběrlesníchplodů a kultůra.
Neděle : kocovina a loučení.

Případnou účast potvrďte ve spodní kolonce : "Poslední komentář"
Více informací bude dodána průběžně ale termín sedí.
Okolí akce :
Partyzánský vrch (543 m) Čedičový hřbet mezi Šluknovem a Velkým Šluknovem. Původně míval dva vrcholy, jeden je dnes již odtěžený, horu totiž pohlcuje velkolom na sv. úbočí. Vrch je součástí rozvodí Baltského a Severního moře. Úpatí hory lemuje 0,5 - 2 m vysoký čedičový lem nejasného původu.
Prameny Křinice Altánek s lavičkami, turistickou mapou a tabulí s popisem celého toku říčky Křinice (40 km) protékající na našem území v délce 7 km a v Bad Schandau se vlévající do Labe.
Rožany Přípotoční část Šluknova s první zmínkou z roku 1346. Na upraveném potoku bylo dříve mnoho bělidel. Při silnici stojí tzv. Javorová brána, uměle vytvořená ze dvou stromů vzdálených od sebe 3 m a ve výšce asi 5 m do sebe srostlých v jediný kmen.
Bazilika P.Marie Pomocné ve Filipově Poutní pseudorománský kostel z roku 1885 vystavěný v místě zázraku, který se stal 13.1.1866 v podobě uzdravení těžce nemocné tkadleny Magdalény Kadeové. V roce 1926 byl kostel, po předchozí návštěvě papeže Pia XI., povýšen na baziliku. V sousedství je bývalý klášter redemptoristů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...