07 února 2007

Jéňa Kopka - Aljašský Iditarod Trail Invitational 2007

Promítání z této akce klikni : zde.
Doufám jen že bude "Vítězný" jen pro našeho rodáka známého extrémistu. Podle došlých zpráv, panují na Aljašce pro ně běžné mrazy, některé oblasti ale měly problémy se sněhem. To se zlepšilo koncem roku. Co počasí přichystá v době závodu se nedá zatím ani zhruba odhadnout. Trasa závodu.

Jan Kopka na Iditarod Trail Invitational

V sobotu 24. února odstartuje na daleké Aljašce jeden z nejextrémnějších závodů v sedle kola na světě. Iditarod Trail Invitational po stopách legendárního klání psích spřežení zamrzlou nehostinnou krajinou, v této podobě jen za pomoci vlastních sil, tedy na kole, na lyžích či pešky. Po čtyřech letech se na Aljašku vrací Jan Kopka, který byl svou premiéru nucen předčasně ukončit pro nepřízeň počasí, ale je nyní znovu odhodlán stát se prvním Čechem, který Iditarod Trail Invitationalabsolvuje kompletní.
Sledujte aktuální zpravodajství s autentickými příspěvky přímého účastníka Jana Kopky, který se je pokusí zasílat přímo z kontrolních stanovišť na trase. Nechte se vtáhnout do dění na trati, kterou nikdo dopředu přesně nezná a na níž nikdo nemůže počítat s nějakým zabezpečením a už vůbec nedokáže předvídat vývoj počasí a s tím souvisejících nástrah. Vžijte se do pocitů bikového dobrodruha, jehož výzva jménem Aljaška zcela pohltila.
Foto pana Kopky
a běžkař ze Slovinska Rajko Podgornik

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...