10 května 2007

Google Earth a Maps ale česky.

Skvělá mapa světa složená z družicových snímků. Po spuštění je nastaven základní pohled na celou zeměkouli, se kterou lze různě otáčet a přibližovat ji pomocí myši. Na mapě je možné volitelně zobrazit kromě měst i různé objekty, jako například rozhledny, bary, fotky, trasy cest, bordely, krajiné prvky a mnoho dalších. Při přibližování se mapa postupně (když si vemete brejle) zaostřuje. Je ke stažení i s obslužnou češtinou.
O nové aktualizaci i s oblohou klikni : ZDE
Rychlost zaostřování je závislá na rychlosti připojení k Internetu, protože program si automaticky stahuje potřebná data. Google tento projekt uvolnil zcela zdarma, původní projekt pod názvem Keyhole stál 30 dolarů na 1 rok, nyní Google nabízí 3 varianty, Google Earth Plus za $20 dolarů a Pro za $400 dolarů. Tyto verze nabízí rozšíření pro GPS, 3D vykreslení objektů...
Earth je dodáváno v několika verzích. Základní Free verze, kterou jsme testovali a z níž jsou i všechny screenshoty je naprosto zdarma ke stažení na domovských stránkách aplikace. Nabízí všechny již výše zmiňované funkce. Omezena je především kvalita obrázků a možnosti naprosto detailního zobrazení.
Druhou verzí je Earth Plus. Oproti základní neplacené verzi je přidána spolupráce s navigačními družicovými zařízeními GPS, vyšší rozlišení obrázků pro tisk nebo možnost importu dat přímo z mapy. Podrobnější informace najdete ZDE. Cena Google Earth Plus je dvacet amerických dolarů.
Další variantou je Earth Pro. Pro verzi už ocení právě zmiňovaní konstruktéři a architekti. Kromě možností Plus varianty totiž přidává další podrobnosti jako zobrazení vrstev podle rozložení na mapě, kvalitnější zobrazení snímků apod. Více než tisíc slov vydá ODKAZ na stránky Pro verze, kde najdete podrobné informace. Vyzkoušet si Google Earth Pro můžete po dobu sedmi dnů zdarma, po uplynutí této doby musíte zaplatit čtyřista amerických dolarů za plnou licenci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...