26 září 2007

Fotky na Panoramiu (česky) se ukáží ma mapě

Panoramio je internetová služba, která na mapě zobrazuje nahrané fotografie. Nebo také v programu Google Earth. Možná jste si v programu Google Earth všimli, že Panoramio má svůj vlastní řádek v paletce Vrstvy. Mapy Google Maps jsou zase využívány pro zobrazování snímků v internetovém prohlížeči. Panoramio dnes nabízí obrovskou databázi geograficky lokalizovaných snímků, díky kterým si můžete místo, kam se chystáte, předem podrobně prohlédnout.

Výsledkem bude například taková fotogalerie. Můžete si ji prohlédnout na mapě v prohlížeči nebo v programu Google Earth.
Jde to jednoduše i složitě, ja jedu jednoduše.
Práce s Panoramiem je velice jednoduchá. Zdarma si na něm zařídíte účet a hned můžete nahrávat fotografie. Existují čtyři cesty, kterými lze snímku přidat informaci o místě, kde byl pořízen.
  • Vyhledání názvu místa: Panoramio zná zeměpisnou polohu mnoha míst na Zemi, přesné umístění lze potom manuálně doladit na mapě.
  • Přímé prohledávání mapy: stačí zapíchnout vlaječku.
  • Zadání souřadnic místa: tato metoda je už přesnější. Pokud se vám nechce hromadně párovat snímky s daty z GPS, můžete souřadnice zadávat číselně přímo k jednotlivým fotografiím.
  • Souřadnice se berou z hlavičky EXIF: nejrychlejší metoda, pokud máte GPS a hromadu fotografií.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...