02 října 2007

Konverzace u fotek - Мать Родина

Мать Родина

Tak sem se rozepsal nad jednou fotkou z Panoramia když sem si prohlížel Severní Koreu a Rusko kde sem byl hlavně na Sibiři trochu jsem o pár tisíc kilometrů ustřelil a začalo to tak nevinně.... 1 Km od Bobrov, Volgogradskaya Oblast' (Russia) by Václav Jokl | Původní velikost |.
Přečti si Celý článek... , Komentáře
Milan Pekky Bouška napsal : Nevim to jistě ale takhle snad začínal za "bolševika" každej Ruskej film, né !?

vloženo včera Václav Jokl napsal:
No úžasný názor se znalostí historie... Netuším sice, kterou éru Sovětského Svazu máte přesně na mysli, ale pravděpodobně jste myslel úvodní znělku Mosfilmu, kde se otáčelo sousoší dělníka a dělnice držící srp a kladivo. Socha Matky vlasti má zcela jinou symboliku, jde o památník obětem největší bitvy v dějinách lidstva při níž zahynulo více jak 2 miliony lidí.
vloženy před 7 hodinami Milan Pekky Bouška napsal:
Lidí mě je dycky líto, ideologií a Stálina rozhodně né. Upřímě děkuji za rozšíření mojich slabejch znalostí historie o zemi kde včéra znamenalo předevčírem.
P.S. V ramci autenticity to po sobě nečtu, takže se ani neomlouvám za připadný chyby.
vloženy před 4 hodinami Václav Jokl napsal:
Lidí je líto snad úplně každému, alespoň v to tedy doufám, bez ohledu na dobu, místo a jakýkoliv politický názor. Nevím proč jste místo Stalina nenapsal jméno Hitler, tam je hlavní příčina všeho zla ve 2. sv. válce a nebo on neměl svoji ideologii ? Nemají ji i dnešní některé státy vedoucí agresi vůči jiným státům na jejich vlastním území ve jménu své jediné správné ideologie ? Vůbec mě velmi mrzí dnešní "moderní" názory, které naprosto opomíjí hlavní podstatu všech lidských činností: příčina - následek. Sověti nerozpoutali 2. světovou válku, nenapadli cizí zemi a nemasakrovali její lid s cílem vyhladit rasu, jen bránili svoji zem. A že žili v ideologii jaké žili ? No jistě, ale museli by ji bránit ať by žili v jakékoliv jiné, cožpak zbytku Evropy vládl komunistický režim ? A jak vypadala ? Obsazená, podrobená, zlomená bez ohledu na ideologii. Stalingrad byl do té doby něčím nevídaným, poprvé zde bylo Německo poraženo, rozdrceno a na kolenou, poprvé se zde mnohým rozplynul sen o tisícileté třetí říši, poprvé celá podrobená Evropa poznala, že lze německý válečný stroj zastavit a porazit a že třeba bude líp. A hlavně, historii je vždy nutné posuzovat z pohledu dané doby, dnes je svět jiný a jinde a nelze ani dost dobře vnitřně chápat tehdejší život a jeho spletité cesty, historii je nutné brát takovou jaká byla, přijmou ji, poučit se a pokud možno neopakovat chyby a nebýt papežštějí než papež.
vloženy před 3 hodinami Milan Pekky Bouška said:
1.Dohadujeme se tu o soše na dnešním Ruském území. 2.Stalin přestěhoval celé národy ve Veliké zemi a podle všeho zlikvidoval 20 milionů svých vlastních lidí včetně hrdinů od Stalingradu které hnal proti německejm kulometům s dřevjenejma puškama. A co Gulagy(němci podle nich udělali koncentráky), hladomory před světovou válkou. Vyvraždil vlastní vysoký dustojníky protože se bál o svou moc a co kamarádskej pakt Ribentrop-Molotov. 3. Můj kmotr přišel ze Svobodou přes Duklu kde v potokách tekla z našich krví rudá voda pro neumění velet od Sovětů. Né mockrát nemluvil ale já si to pamatuji všechno jako by mě to řikal včera. 4.Maďarsko, Kuba, ČSSR 1968-pamatuji, Afganistána další vývozní státy. 5.došlo místo na psaní pane, papeštější než Lenin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...