07 listopadu 2007

Jéňa Kopka v Ústí nad Labem

Jan Kopka- 2.9.1963, extremní biker
Pozvánka na diashow - NÁRODNÍ DŮM v Ústí nad Labem.
Veřejná diashow z letošniho Iditarodu se bude konat 10.12.2007 od 20 hodin. Diashow je letos pojata netradičně a budou se střídat video sekce (film. zaběry + obrázky) podbarvené hudbou původních obyvatel a výpravné sekce doplněné obrázky.

Biker z Jablonce nad Nisou a rodák z Ústí nad Labem, kterému jsou limity vlastních možností obrovskou výzvou. Tradiční účastník bikemaratonů a veteránský silničář jde z extrému do extrému. Před lety se stal prvním našincem, který absolvoval australskou Crocodile Trophy, etapový bikový podnik prašnou, vyprahlou buší za až padesátistupňových veder. Ochutnal též MTB závod Transalp Challenge s celkovým převýšením více než 20 kilometrů a také nejdrsnější bikový závod planety Iditarod Trail Invitational- zimní bikový non-stop závod 1 800 km napříč zmrzlou Aljaškou absolutně bez podpory po stezkách psích spřežení, nejdrsnější bikový závod planety. Jan Kopka zvítězil a zaostal za rekordem trasy o jediný den.
Bude možnost zakoupit i novou knihu"Ve spárech Aljašky"v případě zájmu i s podpisem autora.
EXTRÉMY
Crocodile Trophy 2000 - etapový mountainbikový závod přes Australský kontinent od jihu k severu, 2120 kilometrů pouštěmi, buší a pralesy ve čtrnácti etapách. Jan Kopka na 4.místě.
Dolomitenmann 2001 - štafetový závod družstev čtyř disciplín (běh do vrchu, paragliding, sjezd na divoké vodě, horské kolo), družstvo skončilo celkově na 11.místě, mezi amatéry 2. za Italií.
Iditarod Trail Invitational 2003 - zimní bikový non-stop závod napříč zmrzlou Aljaškou absolutně bez podpory po stezkách psích spřežení, nejdrsnější bikový závod planety. Nedokončen.
Great Divide Race 2004- non-stop závod na horských kolech absolutně bez podpory z Kanady do Mexika divočinou Skalistých hor po hranici úmoří Atlantického a Tichého oceánu. Délka závodu je 4 000 km, převýšení 70 km. Jan Kopka obsadil 3.místo.
Iditarod Trail Invitational 2007 - zimní bikový non-stop závod 1 800 km napříč zmrzlou Aljaškou absolutně bez podpory po stezkách psích spřežení, nejdrsnější bikový závod planety.
.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...