04 března 2008

Strategie města a elektrárna ČEZ kontra my

Milý pane primátore !
V Ústeckém deníku ze dne 10.1.2008 jsem se zájmem hraničícím až s hrůzou četl, že tvrdíte, pokud Vás Deník citoval přesně, že výstavba elektrárny v lokalitě Užín je, cituji : " plně v souladu s budoucí strategií města". Kde prosím přesně je ve volebním programu Vaší vládnoucí strany slib, že když Vás pěkně budeme volit, zajistíte nám za odměnu výstavbu elektrárny ? Pane primátore, zastupujete-li zájmy většiny obyvatel města, kteří si Vás zvolili, a to by jste měl, máte zřejmě nějakým průzkumem veřejného mínění zjištěno, že většina obyvatel města si přeje vystavět na okraji města elektrárnu.

Pak zřejmě žiji v jiném městě, než Vy, čelný představitel města, neboť svým soukromým průzkumem jsem oslovil cca 25 občanů města a setkal jsem se pouze s až zuřivým odporem. Jak pak můžete zastupovat budoucí strategii města to prostě svým selským, zřejmě těžce naivním rozumem, nechápu. Pane primátore, znáte osobně jednoho jediného obyvatele města Ústí nad Labem, (Vás zastupitele nepočítám, myslím nás sprostý lid z ulice) jehož strategií je postavit si ve městě, potažmo těsně za městem elektrárnu ? Pokud je skutečně strategií zastupitelstva dokončit dílo komunistických funkcionářů a obětovat jinak tak krásný a přírodou bohatý kraj plně těžkému průmyslu, pak si nejsem úplně jist, zda ještě v tomto městě chci bydlet, byť jsem rodilý "ústečák". Je možné získat oficiálně tuto průmyslovou, vpravdě Smidersovskou "strategii" budoucího vývoje našeho města, abych věděl kolik mám ještě času, než zase začnu demonstrovat proti zničenému životnímu prostředí, jako jsem to dělal v dobách minulého režimu ? Soudě podle inverzí a dlouhodobě překračovaných limitů prachu a emisí v poslední době, asi už moc ne. Škoda, že jako volený politik zapomínáte, že my jsme zvolili Vás a ne Vy nás a říkáte věci u kterých přeci sám musíte vědět, že to není přání obyvatel města, ale přání (nebo rozkaz ?) firmy ČEZ. Bylo by více než smutné, kdyby doopravdy platilo to, co se mezi prostým lidem už dlouho šušká, že tuto zemi ve skutečnosti řídí ČEZ a jemu podobné "nadnárodnostní" firmy a Vy, "volení" jste jen a jen k tomu, aby jste na základě jejich příkazu odsouhlasil jejich rozhodnutí. A co my volící občané města ? A pokud elektrárna megavýdělečného nenasytného dinosaura jménem ČEZ za humny není ani Vaším přáním, pak se Vám hluboce a upřímně omlouvám a prosím, za věřím, že 90% obyvatel města : Udělejte Vy, naši zastupitelé něco, aby budoucí strategie města zahrnovala jiné věci než výstavbu další fabriky ve městě, které samo už dávno uprostřed dvou velkých, dnes poloprázdných fabrik leží. Nestavte jen továrny, megalomanské neobsazené kancelářské a prázdné prodejní prostory předražených soukromých investorů, ale taky něco, co poslouží nám, obyvatelům města. A nebo na svých postech jste díky něčemu jinému, než hlasům obyvatel města ? A je možné, že moje naivita nezná mezí ? Soukromého golfového hřiště jsem se kdysi na stránkách Deníku zastal, protože argumenty protistrany mi připadaly nesmyslné. Jeden z nich byl, že golfové hřiště se mohlo vybudovat na území bývalé plynárny Užín. No nemohlo přeci, když tam je ve strategickém plánu elektrárna. Děkuji za případné zvážení Vašeho názoru na "budoucí strategii města" a jsem s pozdravem.
Dan Eminger

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...