30 září 2019

Houbové - Soajé löparveny!

Ráno dříve stanout s kamarádem pouze v sezoně(nejlépe jeho autem, kůli úspoře) zajet do Nolendorfu(Nakléřov po vašem) v Rudohoří (německy Erzgebirge) po loukách přes remízky s košíčkem v ruce utíkat k lesu a sesbírat nejen bolemus argus ale i pýchavky, kozáky, masáky i křemenáče. Houby jen ty velký nakrájet na furt velký kusy(ženský to nemají zpravidla rády, zbude víc pro sobce) a dát na pánvičku olivový olej pod skleněnou pokličku(optická kontrola) zvolna dusit.
Mezitím: Bulgur s malou těstovinou(broky aldante) s celým pepřem, lístky oregana(jak máme rádi) trochu převaříme a do odstaveného šoufku vmícháme tolik stroužků česneku kolik budeme připravovat porcí, přikryjeme hrubou "skoro-kaši" poklicí.
Mezitím si vymastíme si pekáč! A vysypme strouhánkou. Vymodelujeme ze skoro-kaše obdélníkové rakvičky či obdélníčky které nahoře prohneme aby se tam mohlo šoupnout volské oko. Pro fajnšmekry na syrovej žloutek nakapeme 2až 3 kapky javorového sirupu.
Nastartujme troubu na 220°C a do vyhřáté trouby vsunem pekáč. Když je hotovo vyndané z trouby ozdobíme nebo rovnou žereme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...