29 března 2010

Několik vět před volbami 2010.

volby 2010

Pohár trpělivosti přetekl!

Ať už jsme pravicového nebo levicového smýšlení, jsme slušní občané tohoto státu - nekrademe, nekorumpujeme, nezadlužujeme naše děti. Totéž žádáme po těch, které jsme si zvolili, aby nás zastupovali při správě věcí veřejných. Zvolili jsme si je také proto, aby takovému jednání zabránili. Pokud to nedokáží, musí odejít! Nelze volit znovu toho, kdo opakovaně zklamal naši důvěru.


Nežádáme příliš a nežádáme to zdarma. Od volených zástupců a od zvolených politických stran žádáme solidní správu věcí veřejných - spravedlivé a srozumitelné zákony, fungující soudy a policii, poctivou správu veřejného majetku a financí. K zabezpečení těchto cílů poctivě platíme nemalé daně.

Totéž jsme v minulosti žádali i po našich největších politických stranách ODS a ČSSD. Zvolili jsme si je ve svobodných volbách, dali jim naši důvěru, trpělivě jsme čekali. To, čeho jsme se dočkali, však připomíná spíše strašidelný sen. Dvě největší strany si rozparcelovali tuto zemi a uzurpují veškerou moc s tím, že stejně budeme muset vždy volit jednu z nich bez ohledu na to jak přezíravě se k nám budou chovat. Pod jejich dohledem bují korupce na komunální, krajské i centrální úrovni, veřejný majetek je beztrestně rozkrádán, zadlužení státu roste do astronomické výše.

Obě tyto politické strany, ať už každá zvlášť nebo obě společně, měly díky svému silnému postavení dostatek příležitostí navrhnout a prosadit opatření, která by nepříznivý vývoj zastavila a zvrátila - přijmout protikorupční zákony, zaručit vymahatelnost práva, zabezpečit funkční soudnictví a policii a hospodárně spravovat veřejné finance a majetek. Toto však nedokázaly a zklamaly opakovaně naši důvěru. Proto již nevěříme, že by v případě jejich zvolení mohly zjednat nápravu. Myslíme si, že volit znovu tyto strany v situaci v jaké se nyní nacházíme, by znamenalo volit pokračující zmar a úpadek morálky a práva.

V tomto roce nás čekají trojnásobné volby. Velké politické strany v minulosti mnoho z nás od účasti u voleb zcela odradily. Namluvily nám, že hlas daný malým či novým politickým stranám je hlasem zahozeným. Řada z nás pak k volbám vůbec nepřišla a mnoho z těch, kteří přišli, se rozhodlo volit jako "menší zlo" právě jednu z těchto dvou velkých stran. Nyní však již víme, že zahozeným hlasem není hlas daný malým či novým. Zahozeným by byl pouze hlas, který do urny vůbec nevhodíme nebo ten, kterým bychom opět zvolili někoho, kdo nás opakovaně zklamal a kterému již proto nyní nemůžeme věřit. Nebudeme již zahazovat svůj hlas!

Budeme rádi, pokud se ODS a ČSSD v budoucnu podaří obrodit se, a stát se opět přijatelnou alternativou pro voliče, kterým není lhostejný osud našeho státu. Přejeme těmto stranám, aby se znovu mohly stát důvěryhodnou součástí politického systému státu. Nechť jim to naše volba umožní a usnadní.

Nyní jsme však toho názoru, že každý slušný obyvatel České republiky, kterému není lhostejná naše budoucnost, má v roce 2010 především dvě povinnosti:
1) Jít k volbám.
2) Nevolit ODS ani ČSSD


Poslední signatáři: E mail - obcanesobe@email.cz
Antonín Kryl, Praha + Roman Fencl, Tábor + Petr Senek, Praha + Gabriela Hálková, Písek + Jaromír Vrba, Č.Budějovice ...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Liškou ke zdi Neumím psát recenze ale musím. Nechci si instalovat co furt v PC nepoužívám ani to moc neumím používat(myslím že je to celé a...